Cara sambung Laptop ke Tv lcd,led,skrin besar,flat screen

Salam semua....anda mungkin bertanya bagaimanakah caranya untuk menikmati movies dan videos dari online terus ke tv skrin besar kan?Memang ramai yang nak tahu kan? ok cara ini sangat mudah sebenarnya...ada beberapa cara yang sempat saya senaraikan kat sini...kesemua cara-cara ini saya ambil dari internet...diharap diy cara pemasangan pc atau laptop ke tv skrin besar dapat membantu anda menikmati movies dan videos dari internet.
cara pasang pc atau laptop ke tv

Cara pemasangan pc atau laptop ke tv skrin besar yang mempunyai port VGA

Sekarang ambil kabel VGA dan cucuk belakang tv dan kepala kabel dan plug sekarang cucuk hujung satu lagi ke pc atau laptop dan klik kanan mouse kat desktop then pergi kebawah ke graphic options> output to >monitor>select...sekarang pergi ke tv dan setting input tv, ini bergantung model tv anda...selamat mencuba.

Atau anda boleh membeli VGA to RCA kabel kat kedai pc serta kabel audio kerana vga tak support audio,jadi kena guna kabel bersingan untuk audio.......cucuk kabel VGA kat pcatau laptop then cucuk RCA kabel (merah,biru,kuning) ke kebelakang TV...sekarang cucuk audio kable ke pc atau laptop dan ke tv.

Dah cucuk semua balik ke pc atau laptop dan buat settings double display kat display settings dan resolution sekarang pergi ke tv dan buat setting kat tv.......sekarang dah complete....apa jua aktiviti kat pc atau laptop anda sekarang akan kelihatan kat tv..anda boleh guna untuk menonton internet tv movies uncut,videos,games kat skrin besar...selamat mencuba...kalau anda perlukan bantuan lawat http://televisions.wonderhowto.com/how-to/connect-your-laptop-your-tv-277182/ atau search kat google.

Anda juga boleh guna kabel HDMI kalau pc/laptop anda mempunyai port hdmi sama dengan tv hdmi atau S-Video kabel kalau pc/laptop dan tv mempunyai port s-video...cara sambung plug dan adjust monitor property kat pc/laptop kepada multiple.


Lagi cara yang sangat simple untuk sambung laptop anda ke tv screen besar seperti led tv,lcd tv atau flat screen tv lama...caranya sangat simple dan mudah....dengan menyambung laptop ke skrin besar..boleh enjoy IPTV (http://bit.ly/1A0sGKU),main games dan sebagainya.Try it -**Kalau boleh sila share supaya ramai yang boleh dapat info ini.


"Contoh belakang tv"
port belakang tv untuk pemasangan pc/laptop ke tv

Jenis-jenis  kabel yang diperlukan untuk pemasangan pc atau laptop ke tv skrin besar.

1)VGA kabel kalau pc/laptop dan tv mempunyai port VGA sama
cara menonton tv dari pc atau laptop ke tv skrin besar


2)VGA ke RCA kabel untuk pc/laptop yang mempunyai port VGA dan kat TV RCA
cara menonton internet tv dari pc atau laptop ke tv biasa

3)Kabel audio kena pakai berasingan kalau guna VGA/RCA kabel
cara mudah menonton dan main games kat pc atau laptop dengan sambungan ke tv skrin besar

HDMI kabel kalau pc/laptop dan tv mempunyai port HDMI sama (tak perlu audio kabel)
diy pemasangan kabel dari pc atau laptop ke tv skrin besar atau biasa
S-Video Kabel
kabel s-video digunakan untuk memasang/conect pac/laptop ke tv untuk menikmati saluran percuma


Featured Post

Live tv Iptv Myiptvfree Asstro Tempatan Dan Antarabangsa Utk Android Fon,Tablet,Android Tv Box Tanpa Bil Bulanan

Iptv Myiptvfree Astroo saluran live tv adalah applikasi untuk android fon,tablet, android tv box . Boleh install kat semua device and...

Search This Blog

Translate

BAZARIA