Make Money Opportunity

Propellerads

Translate

Tips & Trik Cara Lajukan WIFI Bagi Pengguna TM Router Modem

Ramai yang pakai internet...menurut kajian 85% penembusan penggunaan internet 4LTE di Malaysia setakat June lepas tapi betulke sampai 85% penembusan internet 4LTE...kalau pakai spt dig,maxis,celcom,u mobile dll mungkin juga tapi banyak juga komplain line internet slow jadi cam mana sampai 85% penembusan 4 LTE menurut MCMC?Heran!

Tak apa kita cita pulak pasal Wifi router TM yang ramai sedang pakai...ada yang langgan 1mbps,2mbps,4mbps,20mbps dll..tapi lajuke net TM mengikut mb yang kita langgan...tak juga kan sebab kadang sampai 10mbps langanan tapi tengok live streaming sangkut macam 56k pulak..apa ni...bayar mahal tapi speed kurang?Kadang tak juga,ni bergantung kualiti router modem jugak so mai saya cite sikit pasal cara lajukan wifi bagi members yang pakai TM router modem.

Saya nak mengaku tips & trik cara lajukan wifi tm ni saya baca kat web blog lain tapi saya rasa nak share so saya buat page ni..so kalau ada member yang nak tanya lebih lanjut saya tidak dapat jawab sebab saya sendiri pakai digi + umobile usb modem tapi memang laju la..sampai nak download movies 700mb dlm 15-20 minit shj..so kalau nak info extra sila google search atau car kat youtube video ya.
secara basicnya box wifi router TM tidak mampu utk multi task

Ok berikut adalah info cara nak lajukan WIFI bagi pengguna TM ROUTER MODEM.

cara lajukan wifi tm

modify wifi router tm

cam mana lajukan wifi tm modem

Lepas dah setting spt dlm gambar diatas anda boleh lihat perubahan drastik kelajuan WIFI so anda boleh enjoy live streaming,movies atau games online tanpa banyak buffering....kalau boleh sila share post ni gan member anda supaya mereka pun boleh manfaat.